咨询热线:

400-691-1717

雅思备考
    热门课程
    POPULAR COURSE
    知识问答
    PROBLEM
    高分秘籍
    HIGH MARKS

    雅思备考

    雅思听力真题还原及解析:SECTION 2
    2019-04-09 16:01:15      来自: 重庆环球教育学校      点击: 185

      SECTION 2 Questions 11-20 (对应考试日期:2006 年5 月27 日 2005 年12 月3 日 2005 年3 月19 日)

      Questions 11-16

      Complete the table below.

      Write NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

      ANNUAL WULLABALLOO CONFERENCE

      Questions 17-20

      Choose the correct letter, A, B or C.

      17 Tickets are available

      A only at the reception desk.

      B tomorrow evening.

      C at any time before the reception.

      18 The delegates will be charged for lunch.

      A $ 6.50

      B $ 15.00

      C $ 25.00

      19 The restaurant is famous for

      A steak.

      B fish.

      C barbecue.

      20 The trip on Sunday costs

      A $35 in total.

      B $35 plus entrance fees.

      C $35 plus lunch.

      SECTION 2

      Good morning everyone and welcome to the 2nd Annual Wullaballoo Conference on Mastering Computer Languages. I hope you all had a good trip. Before we get underway with today’s programme, let me fill you in as to what’s on tap for tomorrow, Sunday, February 19th.

      At 9:00 a.m. right here in the Main Hall we’ll be hearing a lecture from Dr John Smith about “Computer as Teacher”. Professor Smith, from the University of Melbourne, is a world-class expert in the field of computerassisted education, and his talk promises to be both stimulating an informative.

      Immediately afterwards, at 10:30, there will be a presentation of papers by various delegates. That, however, will take place in the Garden Room on the ground floor. If you don’t yet know, the Garden Room is also called the Ballroom, and we’ll be gathering at the west end, the slightly raised area called Level 2. Just look for the crowd. If you get lost, there are signs in the foyer.

      After all that thinking, talking, and listening, I expect everyone will be a bit weary. So at 11:15, there will be a break for coffee, cookies, and other light refreshments. These will be available at the aptly named Refreshment Stand, placed by the door back here in the Main Hall. Also, if you choose to skip the formal lunch, you can buy a packed lunch at the stand for a reasonable price.

      I strongly urge you, however, to join us at the formal lunch. That won’t be till one o’clock sharp, so you have time to stroll about town a bit. We’ll be eating at Sea View Restaurant. The restaurant is located right here in the hotel, on the top floor. It’s a good dozen flights of stairs, so I suggest you take the lift on the ground floor, eh? If you’re not fond of fish, there is an all-you-can-eat barbecue available as well. They even offer wallaby meat!

      After lunch, we’ll troop back downstairs to Level 2 in the Ballroom for the presentation of further papers, which will begin at 2:00 p.m.. Please try to be on time. I know you’ll be a bit tired after lunch, but the Ballroom echoes so with people coming in late. Thank you in advance.

      Once we’ve heard the papers, we’ll break for afternoon tea at 3:10 p.m.. No need to walk. The manager of the refreshment stand has graciously agreed to have tea served in the Ballroom. He’s even promised us some special scones, baked from a recipe of his dear old Scottish grandmother.

      Then, tea being drunk and scones munched, we’ll retire here to the Main Hall for some closing remarks and questions. So, by 5:00 we should have the conference wrapped up. But the fun isn’t over! This is Australia mates! We’ll be flocking to the hotel’s own Palm Lounge on the east side of the foyer for an informal reception. You can relax, mingle with the other delegates, and let your hair down a bit. This will run from 5:10 to 6:10, though you’re free to stay as long as you like. The lounge manager has informed me that, for the duration of the actual reception, you can have allyou- can-drink beer for $20.00 with purchase of an advance ticket.

      And, yes, tickets can be purchased from any conference organiser or at the front desk anytime between now and the start of the reception. I suggest you come by tomorrow evening to pick up the tickets since the conference hall only holds 800 people. That way you can also get your journey planned ahead of time and be sure not to miss this truly memorable conference. If you want cocktails, however, I’m sorry. You’ll have to pay for those at the regular price.

      Oh my goodness! Speaking of paying, I see I forgot to tell you a couple of things. The first is about lunch. The charge for the lunch will be $15.00 for all you delegates. If you have guests with you, the cost is $25 for the general public, and $6.50 for children under the age of 10. That’s fifteen dollars each, not total for everyone! Another item is about the lunch menu. I very much urge you to try the fish. I mean, look at the restaurant’s name: Sea View. As the name suggests, it is a famous seafood restaurant. The chef is a Basque from Spain and he really gets quite put out when people ignore his fish specialties for burgers or barbecue. If fish isn’t your thing though, try the steak – he makes an exquisite Filet mignon topped with bleu cheese and mushrooms.

      Finally, if you’d like to buy a ticket, you can have both lunch and the unlimited beer for $35.00. I should have mentioned that earlier, but I am a bit forgetful. Maybe I should avoid the beer after the conference, eh?

      Well, I’ve said my bit. Are there any questions?

      Section 2 解析

      本篇与剑桥6 P80 的Section 2 的表格相似程度极高,可以比较来做。

      11 答案 Computer as Teacher

      本题型为横向表格题,所以尤其要注意表头时间的变换,即便有些空格无法判断答案,但表头时间是我们跟上录音速度的一个重要依据。本题需要填写讲座名称,在听到at 9:00 a.m. 要提笔准备了:We’ll be hearing a lecture from Dr John Smith about “Computer as Teacher”. 注意标题的每个单词首字母需要大写,介词除外。

      12 答案 University of Melbourne

      该信息比较好辨认,但与上一题连接紧密,很有可能在拼写上一题时,本题录音就已经读完,等反应过来为时已晚。其次,Melbourne 的拼写也是横在中间的一个难题。我们在准备雅思考试的过程中,对于澳洲、欧洲的重要国家及城市名称要尽可能熟悉。毕竟这是一个有关英澳留学的考试。本题也要注意大小写问题。

      13 答案 top floor

      表格题一般顺序规整,由此我们也可看出最后一列需填写地点名称。在最后一列的第二行,我们可以看到Garden Room on the ground floor 这样的信息。而此空格处的句式为Sea View Restaurant on...,因此我们可以判断出本题也要填写楼层信息。以表头的时间为定位,听到one o’clock 的时候,准备搜索楼层信息。原文:The restaurant is located right here in the hotel, on the top floor.

      14 答案 ground floor

      同上。原文:I suggest you take the lift on the ground floor.

      15 答案 3:10

      本题稍微有些难度。所填内容在表头,容易错过,而且存在表中后列信息前置的现象。原文:We’ll break for afternoon tea at 3:10 p.m.. 在听到afternoon tea 之后才有时间出现。不过只要提前就有听时间的意识,做对的几率还是很大的。

      16 答案 Palm Lounge

      本题听到表头的时间下午5 点后,要集中搜索地点信息。原文:We’ll be flocking to the hotel’s own Palm Lounge on the east side of the foyer for an informal reception. 其中hotel,east side,foyer,informal reception 这些信息都会造成一定的干扰。但是通过上面的表格,我们能看出这个“地点”实际上指的就是带功能的房间。显然Palm Lounge 才是答案,因为hotel 范围过大,east side 为方向,foyer 是Palm Lounge 信息的补充,而informal reception 根本不能作为entertainment(娱乐)的地方。

      17 答案 C

      本题中,A 项是说只能在前台购票,显然不对,B 项是speaker 建议明晚来取票,而文中提到:Tickets can be purchased from any conference organiser or at the front desk anytime between now and the start of the reception. 意思就是从现在起至招待会结束之前这段时间内,都可购票。所以C 为正确选项。

      18 答案 B

      本题A、B、C 三个选项在原文中都有出现。但是要注意题干主语为delegates,所以B 为正确选项。其他选项对应不同的人群,A 选项是针对儿童,而C 选项是针对普通大众的价格。

      19 答案 B

      本题A、B、C 选项都有出现。但是文中提到餐厅的名字为Sea View,是一家有名的海鲜餐馆。由此可看出B 为正确选项。本题通过常识也可判断出正确答案。

      20 答案 A

      本题原文:If you’d like to buy a ticket, you can have both lunch and the unlimited beer for $35.00. 所以$35.00 是含午餐和无限啤酒的总价,A 应为正确答案。

      以上就是小编为大家整理的雅思听力真题还原及解析:SECTION 2,更多雅思学习请访问本站雅思培训频道。

    在线申请课程:享受优惠大礼包